Kyrios.hr

logo

KATOLIČKO UDRUŽENJE LIJEČNIKA IZ KENIJE: IZBJEGAVAJTE COVID CJEPIVA

Podijeli ovaj članak

3. ožujka 2021.

Našim kolegama, Kenijcima, i ljudima dobre volje

ZAUSTAVLJANJE RAZARANJA I GUBITAKA LJUDSKIH ŽIVOTA OD COVID-A 19.

Pozdravljamo vas u ime našega Gospodina, Isusa Krista.

Udruženje katoličkih liječnika Kenije okuplja liječnike koji su prisegnuli prakticirati i voditi medicinsku praksu prema načelima katoličke vjere i Hipokratove zakletve, uključujući poštivanje ljudskog dostojanstva i svetosti života. Također, nastojimo razotkrivati neistine u medicinskoj praksi, utvrđivati istinu kao najbolju praksu te osigurati joj središnje mjesto u uspostavljanju politika i zakona.

Uvažavamo činjenicu da je COVID 19 donio još neviđene nove izazove u upravljanju zdravstvom na nacionalnoj/globalnoj razini, s velikim negativnim utjecajem na gospodarstvo i egzistenciju naših ljudi. Također postaje jasno kako postoje stranački interesi usredotočeni na prikrivanje važnih istina na štetu ljudskog života.

Pouzdano znamo da postoje lijekovi koji su preusmjereni te se učinkovito koriste za liječenje Covid-a19. Znamo i da je cijepljenje za ovu bolest potpuno nepotrebno, što čini samu motivaciju sumnjivom.

U prilogu šaljemo naše cjelovite savjete, nadajući se zaustaviti sva razaranja i gubitke ljudskih života koji se mogu spriječiti.

S poštovanjem, 

dr. Stephen K. Karanja (predsjednik), D. C. Amulega (dopredsjednik), dr. A.K. Ndonga (tajnik), dr. Wahome Ngare (asistent tajnika) dr. Jane Kabutu (blaganik), dr. M. Lagat (asistent)

+ + + + + + + + +

Savjetodavno udruženje katoličkih liječnika Kenije za Covid19:

Radimo zajedno kako bismo spriječili daljnja umiranja od Covid-a19 u Keniji.

3. ožujka 2021.

Našim kolegama, Kenijcima, i svim ljudima dobre volje: Imamo učinkovit tretman u liječenju Covid-a19, ali moramo nastaviti surađivati zajedno kako bismo zaustavili sve daljnje gubitke života. Zahvaljujemo onim Kenijcima koji su ozbiljno shvatili Vladine mjere ograničenja, posebice korištenje maski, što je uvelike pridonijelo ublažavanju tereta bolesti i smanjenju stope smrtnosti od Covid-a 19. Kao što znate, glavni direktor Zdravstva iznio je procjenu kako bi do prvog tjedna u travnju 2020. mogli imati 1.000 slučajeva, do sredine travnja 5.000, a do kraja travnja 10.000 slučajeva. Međutim, do 2. svibnja 2020. zabilježena su samo 435 slučaja, a tek u srpnju smo dosegli brojku od 10.000.

Bolesti Covid19, uzrokovane virusom SARS-Cov-2, imaju dvije faze. Prva je faza replikacije virusa tijekom koje pacijent može prenijeti bolest. Pacijenti mogu biti asimptomatski ili simptomatski bolesni, ali ne toliko ozbiljno da bi trebali biti hospitalizirani. Druga je upalna faza u kojoj je pacijent jako bolestan i potreban je prijem u bolnicu. Ubojica u Covid-u19 je upravo upalna faza. Do tada je replikacija virusa završena te imunološki sustav pretjerano reagira na ostatke virusa, a ne na sami virus. Što je veća replikacija virusa tijekom prve faze, to je veće virusno opterećenje, te su zbog toga veći ostaci virusa koji pospješuju upalu tijekom upalne faze. Kada se kod osobe razvije Covid19, ona može biti prijenosnik bolesti otprilike pet dana prije pojave simptoma, te narednih 5-7 dana prije nego joj se imunološki sustav počne boriti protiv infekcije. Zbog toga je razdoblje samoizolacije 10 – 14 dana, bez obzira radi li se o sumnji na zarazu, pozitivnom testu ili pacijentu na kućnoj njezi. Budući da je oko 90% zaraženih zaraženo asimptomatski (ne razviju nikakve simptome), ni ne znaju da su zaraženi, te šire bolest u tih deset dana! Ovo je glavni razlog zašto se bolest jako brzo širi, ukoliko se ne primijene mjere suzbijanja. Samo oko 10% zaraženih osoba razvije simptome i treba potražiti liječničku pomoć.
Ozbiljnost bilo koje bolesti, uključujući i Covid19, ovisi o nekim od sljedećih čimbenika:
1. Količina zaraznog organizma unešena u trenutku zaraze.
2. Robusnost prirodnog imunološkog sustava pojedinca.
3. Virulencija infektivnog agensa.

Prema tome, 10% onih koji su razvili simptome su, ili primili veliku dozu zaraznog organizma, ili njihov imunološki sustav nije robustan. Liječnik pregledom ne može utvrditi zbog kojeg od ta dva razloga ste postali podložni bolesti, niti vas može pogledati u lice i predvidjeti hoćete li se oporaviti ili će vam se bolest pogoršati. Svakoj osobi koja razvije simptome i zatraži liječničku pomoć mora se pružiti liječnička skrb, bez obzira na čimbenike rizika.
Kako bi liječenje Covid-a19 bilo učinkovito, mora biti usmjereno na zaustavljanje ili usporavanje replikacije virusa i, po potrebi, mora se započeti rano; na početku pojave simptoma. Sljedeći tretmani su dostupni u oporavku od Covid-a19.

1. Inhaliranje dva ili tri puta dnevno. Smanjuje upalu i olakšava lučenje sekreta.

2. Ivermektin 12 mg (0,2-0,3 mg / kg / dan) nakon razvoja simptoma, zatim ponoviti za 7 dana. (trenutni tržišni trošak u vrhunskim ustanovama: 4.000 Ksh). Ivermektin u istoj dozi i trajanju koristan je kao profilaksa kod rodbine koja se kod kuće brine o pacijentu s Covid-om19 ili kod starijih od 65 godina, koji imaju imunosupresiju ili komorbiditete. Ivermektin je koristan i u dugotrajnoj profilaksi rizičnih skupina, uključujući zdravstvene radnike, zaštitarsko osoblje, kao i hospitalizirane pacijente. Ivermektin treba izbjegavati u trudnoći zbog nedovoljne ispitanosti.

3. Zelenkov protokol: hidroksiklorokin (HCQ) 200 mg dva puta dnevno, uzima se zajedno s cinkom 40 mg jednom dnevno i azitromicinom 500 mg jednom dnevno, sve ukupno 7 dana.(trenutni tržišni trošak u vrhunskim ustanovama: 5.279 Ksh)

Važno je napomenuti kako je u Zelenkovu protokolu cink antivirusno sredstvo, dok HCQ pomaže cinku ući u zaraženu stanicu. Ni cink ni HCQ nemaju pojedinačnu vrijednost u liječenju Covid-a 19, a protokol je koristan samo u ranoj fazi replikacije virusa i nije koristan kod hospitaliziranih pacijenata.

Dolje opisani Zelenkov protokol ostaje izborno liječenje za trudnice sa simptomima, kojima je potrebno liječenje.

Čak i uz gore prikazane trenutne troškove liječenja u privatnim vrhunskim ustanovama, troškovi ranog liječenja Covid-a19 nisu usporedivi s troškovima intenzivne njege ili gubitka života. Troškovi bi se mogli osjetno smanjiti vladinom intervencijom, slobodnim uvozom ili lokalnom proizvodnjom lijekova.

Protokol MATH + koristan je u postupku liječenja druge faze bolesti Covid-a19. Primanje kisika, visoke doze steroida i antikoagulanata glavni su dio liječenja.

Trenutne smjernice SZO-a u liječenju Covid-a19 su zastarjele i zasnivaju se na tome kako ne postoji nikakav učinkovit tretman te kako pacijentima treba ponuditi simptomatsko liječenje poput antipiretika i poslati ih kući. Pacijentima se savjetuje javiti se natrag u bolnicu ukoliko, pored ostalih simptoma, imaju poteškoće sa disanjem i tada ih se može primiti u bolnicu za potporu kisikom i neke druge tretmane. Zbog izostatka liječenja tijekom rane faze replikacije virusa, pacijenti prelaze u upalnu fazu. Budući da je ozbiljnost upalne faze određena virusnim opterećenjem proizvedenim tijekom faze replikacije, rano liječenje, odmah po pojavi simptoma, smanjuje rizik prelaska bolesti u tešku fazu i smrt.

U normalnim okolnostima, ako razina kisika u krvi padne ispod 90-93%, dolazi do kratkoće daha i otežanog disanja. Ne treba vas se nagovarati da idete u bolnicu. Nažalost, kod Covid-a19 ove razine padaju i na 80% prije nego što se kod pacijenta pojavi kratkoća daha, stanje neprimjereno opisano kao “sretna hipoksija” !! To dovodi do kasnog zahtijevanja hospitalizacije. Ovo je glavni razlog zašto imamo ozbiljnu i opasnu bolest koja dovodi do gubitka života, jer pacijenti kod kuće čekaju da im se oteža disanje. Dugotrajno niska razina kisika oštećuje organe u tijelu, što prognozu čini vrlo lošom čak i uz intenzivnu njegu. Nadalje, upalni stadij također je povezan s rizikom stvaranja krvnih ugrušaka u krvnim žilama pluća. Kada se pojave ozbiljni simptomi na plućima, virus se više ne replicira, što antivirusno liječenje čini beskorisnim.

Kako bismo smanjili morbiditet i mortalitet koji su povezani sa upalnom fazom, pri liječenju pacijenata moramo rano otkriti smanjenje razine kisika u krvi, i puno prije pojave poteškoća sa disanjem. Pulsni oksimetar za prste jednostavan je i jeftin uređaj koji se može koristiti kod kuće ili u najbližoj zdravstvenoj ustanovi, a može spasiti mnogo života.

Iako je SARS-Cov-2 visoko zarazan (vrlo brzo se širi), nije jako virulentan. Ovo je usporedba godišnjih stopa smrtnosti nekih bolesti koje odnose živote u ovoj zemlji:

1. Covid19: Do sada oko 1.800.2. Cestovne prometne nesreće: 3.572 u 2019.
3. Malarija: Procjenjuje se 10.700.
4. HIV / AIDS: Procjenjuje se 25.000.

Korišteni  podatci dostupni na internetu:

1.  Stopa sirove smrtnosti od Covid-a19 u svijetu je oko 2,43M / 7,8B = 0,000311 = 0,03%, što znači da su vaše šanse za preživljavanjem usred ove bolesti 99,97%.

2. U SAD-u, zemlji visoke stope smrtnosti, rizik od smrti od Covid-a19 iznosi 0,1%.

3. U Keniji je stopa smrtnosti ili rizik od smrti od Covid-a19 0,0036%.

Stoga se čini kako, sa znanstvene strane, Covid19 ne opravdava drastične mjere za njegovo suzbijanje, kako je savjetovala SZO.

Covid19, kao i većina drugih respiratornih virusa, uzrokuje upalu dišnih putova od nosa, sinusa i grla pa sve do dišnih putova pluća. Znamo kako jednostavno inhaliranje, tj. udisanje pare korištenjem obične vruće vode, prekrivajući glavu ručnikom jedno kratko vrijeme, nekoliko puta dnevno, smanjuje upalu dišnih putova i poboljšava ishode kod većine infekcija respiratornog trakta, osim upale pluća. Deset dubokih udisaja kroz nos i izdisaja na usta, a zatim još 10 udisaja na usta i izdisaja kroz nos su dovoljna.

PCR test može biti važan za istraživačke svrhe, ali za liječnika u ambulantnoj ustanovi nema skoro nikakve ili je od apsolutno nikakve vrijednosti. Ne otkriva virus, već virusni genetski materijal koji može postojati u izlučevinama sluznice prethodno zaražene osobe mjesecima nakon završetka zarazne faze. Test također ima 30% lažno negativnu stopu, što znači da je 30% svih ljudi sa simptomima bolesti, proglašenim negativnima, zapravo zaraženo. Na stopu lažne pozitivnosti može utjecati broj ciklusa testova. Što su ciklusi veći, to je stopa lažno pozitivnih rezultata veća. Ova nepouzdanost testova može se zloupotrijebiti kako bi se lažno povećao broj pozitivnih testova. U konačnici, trošak testa za one koji plaćaju iz vlastitog džepa je skuplji od samog troška liječenja.

Općenito govoreći, blage virusne respiratorne infekcije završavaju tako što pacijentov imunološki sustav iskorijeni bolest i razvije imunitet. Kod Covid-a 19 možemo sa sigurnošću zaključiti kako se javlja imunitet, jer se vremenom krivulja izravnava. Takozvani “šiljci” se pojavljuju svaki put kada dođe do smanjenja ograničenja kretanja, jer se sve više ljudi, koji nisu bili izloženi, izlažu. Logično, da se imunitet ne razvija, krivulja (čak i “šiljci”) se nikada ne bi poravnali, već bi eksponencijalno rasli i bilo bi jasnih slučajeva ponovne infekcije među onima koji su se oporavili. Nadalje, utvrđeno je kako neki ljudi, koji su se 2003.godine razboljeli od izvornog SAR-Cova i dalje imaju aktivni imunitet protiv SARS-Cova, a čini se i kako su zaštićeni od SARS-Cova-2 koji uzrokuje Covid19, 18 godina kasnije. Budući da PCR test ne može otkriti aktivne viruse i može ostati pozitivan dulje vrijeme, ne može se koristiti za utvrđivanje ponovne infekcije.

Ljudi zaraženi Covid-om19 razvijaju antitijela i njihov se serum koristi za liječenje ranog Covid-a19, ali ta antitijela kratko traju. Test staničnog imuniteta bio bi pouzdan u potvrđivanju razine imuniteta stada na bilo kojem mjestu, ali test je skup i nedostupan za redovnu upotrebu. Unatoč svemu tome, prerano je za slavlje ili opuštanje, jer dugoročni učinak Covid19 bolesti, čak i za one koji su se oporavili, ostaje nepoznat.

S obzirom na prethodne poteškoće, jasno je da ako želimo smanjiti morbiditet i mortalitet Covid-a19, moramo učiniti sljedeće:

1. Nastaviti nositi maske. Maske vas ne sprječavaju od zaraze. One smanjuju količinu zaraznog materijala koji izdišete ako ste bolesni. To štiti ljude oko vas, posebno ako nemate simptoma. Smanjuju količinu zaraznog materijala koji udišete ako niste bolesni, što vam daje veće šanse za razvoj imuniteta umjesto razvoja ozbiljne bolesti.

2.  Inhalirati sve simptomatske bolesnike.

3.  Liječiti sve pacijente sa simptomima. Liječenje bi trebalo započeti čim se simptomi razviju. To pomaže smanjenju virusnog opterećenja, bio PCR test dostupan ili ne. Smanjivanje virusnog opterećenja smanjuje rizik razvoja ozbiljne bolesti. Također pomaže u smanjivanju razvoja i težine upalne faze bolesti. Starije osobe, osobe s imunološkom supresijom i one sa popratnim bolestima, trebaju se tretirati agresivnije od mladih. Steroidi se ne smiju koristiti u fazi replikacije virusa.

4. Svi pacijenti na izvan-bolničkom liječenju od Covid-a19 bi trebali imati pristup pulsnom oksimetru (uređaj za provjeru razine kisika). Treba im savjetovati da se jave u bolnicu ukoliko razina zasićenja kisikom padne ispod 90% u stanju mirovanja. To treba učiniti puno prije nego se pojave poteškoće sa disanjem, kako bi im se pružile najbolje šanse za uspješno liječenje upalne faze.

5.  Promatranje pogoršanja oksigenacije krvi (u trajanju od 10 do 14 dana) od početka pojave simptoma kod pacijenata na izvan-bolničkom liječenju je primjereno, jer je do tada faza replikacije virusa završila, a rizik od razvoja upalne faze je minimalan. Pacijenti sa trajnim simptomima, unatoč normalnom zasićenju kisikom, trebali bi se vratiti u bolnicu na pregled.

6. Rodbinu zaražene osobe koja je na kućnoj njezi treba poticati na profilaktički tretman u trajanju od dva tjedna.

Uviđamo kako su naši savjeti suprotni savjetima SZO-a, ali i dalje je uzvišena dužnost nas, kao liječnika, pružiti našim pacijentima najbolje šanse za preživljavanje čak i u najgorim scenarijima. Odnos liječnik – pacijent je svet i mora biti poštivan sve dok liječnik ne krši zakon i pacijent na liječenju daje informirani pristanak. Smatramo kako je savjet SZO-a da se pacijent s ranim Covid-om19 ne smije liječiti, pogrešan, zastario i možda najviše pridonosi morbiditetu i mortalitetu, što je puno smrtonosnije od same bolesti!

U konačnici, cjepiva se nikada nisu koristila za zaustavljanje izbijanja epidemije. Budući da je potrebno puno vremena za razvoj cjepiva, od proizvodnje do ispitivanja učinkovitosti i sigurnosti, većina epidemija, poput španjolske gripe, MERS-a, SARS-a je prirodno izumrla u nekoliko godina, bez liječenja, i prije nego što se bilo koje cjepivo moglo proizvesti za široku upotrebu. Covid19 je poseban po tome što postoji učinkovit tretman koji omogućuje prevladavanje bolesti bez potrebe za cijepljenjem.

Prijašnja cjepiva poštivala su ulogu funkcije prirodnog imuniteta postavljanjem antigena (živog ili onesposobljenog zaraznog materijala) na površinu epitela kože ili crijeva, omogućavajući imunološkom sustavu tijela prvo razviti stanični, a zatim humoralni imunitet. Primjeri takvih cjepiva uključuju male boginje, BCG, dječju paralizu.

Ubrizgavanjem antigena izvan sloja epitela, u mišiće, prekršili smo prirodnu funkciju imunološkog sustava. Ova metoda je zahtijevala i upotrebu pomoćnih sredstava, poput aluminija, za koji se zna da je neurotoksičan, a čini se kako je povezan s autizmom. Također je uvela i pomoćne tvari iz proizvodnog procesa, kao što su kvasac (HPV/hepatitis B), ljudski fibroblast (hepatis A, rubela, vodene kozice), stanice mrežnice i stanice bubrega, koje sve imaju potencijal induciranja autoimunog odgovora – stavljajući antitijela u borbu protiv stanica vlastitog tijela. Zabilježen je porast autoimunih poremećaja kao posljedica povećavanja cijepljenja, uključujući zatajenje bubrega, dijabetes i artritis. Autoimuni poremećaji povezani su s porastom karcinoma, koji je posljedica neuspjeha imunološkog sustava da otkrije i uništi abnormalne stanice. Zemlje s najvećom procijepljenošću, poput SAD-a, imaju i najveći teret nezaraznih bolesti, od kojih su mnoge autoimune bolesti i karcinomi. Ironično je kako se upotreba cjepiva razmatra u liječenju raka.

Eksperimentalna cjepiva za Covid19 otvorila su novi teren. Cjepiva Astra Zenca, koja se proizvode pomoću ljudskih bubrežnih stanica, genetski su modificirana od ne-replicirajućeg adeno virusa čimpanze! Adenovirus je genetski modificirani organizam (GMO) stvoren uključivanjem genetskog materijala virusa SARS-Cov-2, koji proizvodi proteine klasja, tako da adenovirus čimpanze razvija proteine klasja oponašajući SARS-Cov-2, stvarajući novi laboratorijski napravljen virus koji ne postoji u prirodi i s patentom. Budući da se prirodni virusi repliciraju, a za ovaj se kaže da se ne replicira, postupak dokazivanja nerepliciranja je najvjerojatnije postignut genetskim inženjeringom.

Takozvana eksperimentalna cjepiva, Moderna i Pfizer, nisu cjepiva već cjeloviti umjetno stvoreni virusi! Prirodni virus je ili RNK ili DNK lanac u kapsuli koji zarazi stanice i koristi unutarnje mehanizme stanica kako bi se replicirao i stvorio još više toga istog virusa. Moderna i Pfizer “cjepiva” sadrže umjetno stvoreni RNK lanac izveden iz SARS-Cova-2, koji proizvodi proteine klasja koji se zatim umotaju u umjetnu nano kapsulu kako bi stvorili umjetni virus koji ubrizgavanjem u ljudsko tijelo zarazi normalne stanice i koristi ih za proizvodnju proteina klasja! Uvjereni smo kako se ovaj umjetni virus neće replicirati.

U GMO tehnologiji za proizvodnju sjemena, poput kukuruza i pamuka, u organizam se ubacuje terminalni gen koji osigurava da se sjeme druge ili treće generacije ne replicira tako da GMO sjeme prve generacije raste kako bi proizvelo ono što bi se prodalo poljoprivredniku kao sjeme. Poljoprivrednik sadi GMO sjeme prve generacije i ono za njega daje dobar urod kao usjev druge generacije. Međutim, kada poljoprivrednik zasadi sjeme iz ove druge generacije usjeva, ono ne uspijeva, jer se terminatorski gen programira da postane aktivan tijekom života usjeva druge generacije.

Za razliku od medicinskih lijekova koji se daju samo bolesnima, cjepiva se daju zdravoj populaciji. Kada je cijepljenje obvezno ili neizravno obvezno upotrebom prisile (uskraćene usluge, ulaz u škole ili putovanja dozvoljena samo onima koji imaju digitalnu potvrdu o cjepivu), na kraju se daju cijeloj populaciji; ako nešto krene loše s cjepivom ili se ne dogodi dugotrajna nuspojava koja bi se pokazala tek u drugoj generaciji, cjepiva se mogu koristiti za uništavanje cijele populacije. Cjepiva su stoga pitanje nacionalne sigurnosti.

Jasno je naglašeno kako eksperimentalna cjepiva neće zaustaviti zarazu niti prijenos SARS-Cov-2, već će samo smanjiti rizik od teških bolesti i smrtnosti, što sadašnje metode liječenja mogu učiniti učinkovito i sigurno. Nadalje, stopa smrtnosti u Keniji i Africi ne opravdava cijepljenje, a kamoli hitno cijepljenje eksperimentalnim cjepivima. Cjepivo Astra Zeneca jasan je dokaz da se virusi mogu proizvoditi u laboratoriju, stoga možda ovo nije posljednja pandemija, niti će ovo biti zadnji poziv za masovno cijepljenje. Važno je da medicinsko bratstvo ima na umu da se virus malih boginja koristio kao biološko oružje koje je smanjilo populaciju Crvenih Indijanaca tijekom Francusko-indijanskog rata u SAD-u. Između 1980. i 1990., bivši Sovjetski Savez je razvio boginje kao biološko oružje koje se može širiti kontaminacijom različitih predmeta i hrane, namjerno zaraženim teroristom, upotrebom mehaničkih uređaja za stvaranje aerosola na otvorenom ili zatvorenom prostoru, upotrebom eksplozivnih naprava, korištenjem “prirodnih” kretanja zraka (podzemna željeznica, silosi sa dizalima, itd.) za stvaranje aerosola iz suhog praha ili isparavanjem iz tekućih formulacija, za koje su potrebni dobri rashladni kapaciteti. Nadalje, za viruse HIV, ZIKA, EBOLA, MERS, SARS, a sada i za SARS-Cov-2, kaže se da su svi promijenili vrstu, od životinjskih patogena do zaražavanja čovjeka, ali, kako su svi iznenada razvili mehanizme koji im omogućavaju da zaraze ljude, ostaje i dalje misterija.

Budući da se male boginje uvelike navode kao bolest koja je korisno iskorijenjena cjepivom, svaki put kada se novo cjepivo uvede na tržište, važno je usporediti ga sa Covid-om19:

1.  Male boginje su bile endemija (trajno prisutna u populaciji), dok je Covid19, poput španjolske gripe, epidemija (iznenadna, kratkotrajna, zatim prirodno izumire).

2.  Male boginje pogodile su i mlade i stare. Stopa smrtnosti je bila 20-50%, a među djecom i do 90%, dok Covid19 manje pogađa mlade, a ozbiljnije starije. Stopa smrtnosti od Covid-a19 u SAD-u iznosi približno 0,1% (što znači da preživi do 99,9% zaraženih), dok u Keniji iznosi 0,0036%. Način širenja i uzrok smrti zbog Covid-a19 izuzetno je sličan malim boginjama.

Sada kada su se cjepiva razvila, od svoje početne namjene, uvođenje antigena prirodnom imunološkom sustavu, do ubrizgavanja pomoćnih tvari i teških metala koji uzrokuju bolesti, a sada i do ubrizgavanja genetski modificiranih i umjetnih virusa izravno u čovjekovo tijelo; nije li pravo vrijeme da se medicinska struka odvoji od farmaceutske industrije, povuče i kritički osvrne na povijest, znanost i logiku cijepljenja? Pitanja na koja trebamo odgovoriti u trenucima preispitivanja:

1. Trebamo li se cijepiti jer je to potrebno, korisno, isplativo i sigurno, ili bismo se trebali cijepiti jer je cjepivo proizvedeno?

2. Trebamo li povećavati ili smanjivati broj uobičajenih cjepiva?

Vlada je jasno obznanila kako se prije cijepljenja mora prethodno registrirati na poseban softver. Za vježbu prethodnog registriranja bit će potrebni osobni identifikacijski podaci i ime državne ustanove najbliže vašem prebivalištu. Nakon primanja obje doze cjepiva, moći će se izdati i ispisati vaša Covid potvrda/putovnica!

Važno je napraviti brzu analizu troškova i koristi uspoređujući upotrebu eksperimentalnog cijepljenja u borbi protiv Covid-a19 i uporabu trenutno dostupnih učinkovitih lijekova:

1. Za prvu fazu cijepljenja, koja će obuhvatiti uglavnom zdravstvene radnike, policiju i obrambene snage, potrebno je 34 milijarde Ksh (34M). Vlada će dati 14 milijardi Ksh, a GAVI (djelomično financiran od Billa Gatesa) 20 milijardi Ksh.

2. Budući da samo 10% populacije razvije simptome, a mi imamo populaciju od oko 50 milijuna (SOM) ljudi, što bi značilo kako je oko 5 milijuna ljudi u opasnosti od razvoja simptoma i stoga im je potrebno liječenje.

3. Preko polovice (58%) stanovništva Kenije mlađe je od 24 godine. Ova dobna skupina ima vrlo nizak rizik od razvoja umjerene do teške bolesti, čak i u zemljama poput SAD-a, za koje se navodi da su poharane bolešću. Stoga možemo prepoloviti rizičnu populaciju sa 5 na 2,5 milijuna ljudi.

4. Procjenjuje se kako je do kraja prošle godine gotovo 50% ljudi u većim gradovima razvilo imunitet na Covid19. Možemo prilično sigurno pretpostaviti da je 50% od 2,5 milijuna rizične populacije već razvilo imunitet, ostavljajući nas sa oko 1,25 milijuna ljudi o kojima bismo trebali brinuti.

5. Čak i ako bi trošak liječenja iznosio 5 Ksh po osobi,  za liječenje 1,25 milijuna rizične populacije u Keniji trebalo bi samo 6,25 milijardi! To je upola manje od onoga što će Vlada potrošiti na cijepljenje vrlo malog dijela stanovništva, i to bez rizika za zdravlje onih koji su već zdravi. Uvjereni smo kako Vladina intervencija minimalizirati troškove lijekova i još ih dodatno smanjiti.

Dok raspravljamo o Covid-u19 i pratećim eksperimentalnim cjepivima, važno je cijelo vrijeme imati na umu riječi Billa Gatesa; da je svijet prenaseljen, da se nećemo vratiti u normalu dok se većina svjetske populacije ne cijepi, kao i njegovu pretpostavku da će ljudi trebati digitalne potvrde/putovnice o cjepivima kako bismo se mogli vratiti u normalu. Sjetite se kako Bill Gates nije liječnik, već stručnjak za tehnologiju. Čini se kako postoji projekt u koji je Bill Gates puno uložio, a što zahtijeva da se cijeli svijet cijepi kako bi taj projekt uspio. Koja je to investicija, ostaje pitanje za milijun dolara. Znamo zasigurno kako ga zanima ubrzanje razvoja i komercijalizacije novih cjepiva te održiva proizvodnja postojećih cjepiva, kao i primarni podaci o cijepljenju i smrtnosti 8. Također je uključen u savez ID2020, organizaciju uključenu u blok-lanac Inicijativa za Covid19 imunitet putovnice9, Međutim, zahvalni smo što se riječi Melinde Gates, kako ćemo vidjeti tijela na ulicama zemalja Afrike nisu obistinile.

Ukratko, zagovaramo sljedeće:

1. Cjepivo za Covid19 je nepotrebno i ne smije biti davano. Apeliramo na sve ljude u Keniji da izbjegavaju uzimati ovo cjepivo.

2. Liječnici neka započinju liječenje svih pacijenata, onih kod kojih je dokazano, kao i onih kod koji se sumnja da imaju Covid 19, odmah na početku simptoma.

3. Svi Kenijci neka se jave u bolnicu na početku simptoma kako bi se omogućila rana intervencija i kako bi se spriječio ozbiljan morbiditet i mortalitet.

4. Sve zdravstvene ustanove neka ulažu u oksimetre.

5. Svi Kenijci koji se liječe od Covid-a19 neka provjeravaju zasićenost kisikom pomoću oksimetra, najmanje dva puta dnevno tijekom 7 – 10 dana nakon primjene tretmana i hitno se jave u bolnicu ako razina zasićenja padne ispod 90% u stanju mirovanja.

6. Ivermektin, hidroksiklorokin, cink, azitromicin, antikoagulanti i steroidi trebaju biti jeftini i lako dostupni u svim dijelovima naše zemlje.

7. Medicinski podaci, uključujući i povijest cijepljenja, privatni i privilegirani podaci su podaci koji se ne smiju dijeliti na nacionalnoj ili međunarodnoj razini, i ne smiju biti korišteni ni kao preduvjet za pružanje usluga, prijem u institucije ili na bilo koji drugi diskriminirajući način.

Reference (eng) :
1. Leon Caly, Julian D.Druce, Mike G.Catton, David A.Jans, Kylie M.Wagstaff
The FDA-approved drug ivermectin inhibits the replication of SARS-CoV-2 in vitro. Antiviral Research Volume 178, June 2020, 104787 https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0166354220302011
2. Pierre Kory, G. Umberto Meduri, Jose Iglesias, et al.
FLCCC Alliance: Review of the Emerging Evidence Demonstrating the Efficacy of Ivermectin in the Prophylaxis and Treatment of COVID-19. https://covid19criticaIcare.com/wp-content/uploads/2020/11/FLCCC-Ivermectin-in-the- prophylaxis-and-treatment-of-COVID-19.pdf
3. Roland Derwand, Martin Scholz, Vladimir Zelenko
COVID-19 outpatients: early risk-stratified treatment with zinc plus low-dose hydroxychloroquine and azithromycin: a retrospective case series study.
International Journal of Antimicrobial Agents Volume 56, Issue 6, December 2020, 106214
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0924857920304258
4. FLCCC Alliance MATH+ hospital treatment protocol for Covid19. https://covid19criticaIcare.com/math-hospital-treatment/pdf-translations/
5. WHO Clinical management guidelines of Covid19 interim guidance 27*h May 2020 page 18-20.
file:///C:/Users/Admin/Downloads/WHO-2019-nCoV-clinical-2020.5-end.pdf
6. Ken Alibek
Smallpox: a disease and a weapon.
International Journal of Infections Diseases voI8, supplementary 2, 3-8, October 01, 2004. https://www.i iidonIine .com/article/S1201-9712(04)00130- 4/fuIItext
7. STEFAN RIEDEL, MD, PHD.
Smallpox and biological warfare: a disease revisited.
Baylor University Medical Centre Proceedings 2005 Jan:18(1) 13-20. https://www.ncbi.mm.nih.gov/pmc/articles/PMC1200695/
8. Bill and Melinda Gates foundation
VACCINE DEVELOPMENT AND SURVEILLANCE
https://www.eatesfoundation.ore/what-we-do/elobal-health/vaccine-development- and-surveillance
9. Advisor resigns from ID2020 objecting to blockchain immunity passports for COVID-19. https://www.ledgerinsights.com/id2020-resignation-blockchain-covid-19-immunity- oass orts/

Izdavačka kuća Kyrios, prijevod: Tea Sušac

Više naših Tekstova

Naši tekstovi

Ova vremena antiKrista

Svijet na pragu novog tisućljeća, za koje se cijela Crkva priprema, nalikuje njivi spremnoj za žetvu. – Sv. papa Ivan Pavao II, Svjetski dan mladih,