Kyrios.hr

logo

Kako je anđeo naučio moliti sv. Pahomija

Podijeli ovaj članak

Ovo molitveno pravilo dano je svetom Pahomiju Egipatskom od anđela.

Časni otac, sveti Pahomije bio je jedan od velikih monaških otaca rođen u 3 stoljeću čiji je spomendan 9. svibnja u Katoličkoj Crkvi. Ovim je molitvenim pravilom posvećivao svaki budni sat dana i noći:

Molitvama svetih Otaca naših, Gospodine Isuse Kriste, Bože naš, smiluj se. Amen. Slava Tebi, Bože naš, slava Tebi. Nebeski Kralju, Utješitelju, Duše Istine, svugdje prisutni i ispunjavajući sve stvari, Riznico blagoslova i Darovatelju života, dođi i nastani se u nama, očisti nas od svake mrlje i spasi naše duše, o Milostivi. Sveti Bože, Sveti i Jaki, Sveti i Besmrtni, smiluj se. (Tri puta)Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetome..Presveto Trojstvo, smiluj se. Gospodine, očisti nas od naših grijeha. Učitelju, oprosti nam naše prijestupe. Sveti, dođi k nama i izliječi naše nemoći radi svog imena. Gospodine, smiluj se. (Tri puta) Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetome..Očenaš..Gospodine, Isuse Kriste, Sine Božji, smiluj nam se. Amen. Gospodine, smiluj se. (Dvanaest puta)Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetome..Priđimo, obožavajmo Boga našega Kralja. Priđimo, obožavajmo Krista, našeg Kralja i Boga. O priđimo, obožavajmo i klanjajmo se Kristu, našem Kralju i našem Bogu. Psalam 51 (Smiluj se Bože po milosrđu svome..) Vjerovanje….Isusova molitva tj. “Gospodine Isuse Kriste, (Sine Božji), smiluj se (meni grešniku)” 100 x Uistinu je dostojno slaviti tebe koja si rodila Boga; vazda blaženu i prečistu i Majku našega Boga. Časniju od Kerubina i neusporedivo slavniju od Serafina, Djevicu što Boga-Riječ rodi. Tebe, istinsku Bogorodicu, mi veličamo. Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetome…Gospodine, smiluj se. (Tri puta) Neka se Krist, naš istinski Bog, radi svoje prečiste Majke, naših svetih i Bogonosnih otaca i svih svetih, smiluje nama i spasi nas, jer je dobar i čovjekoljubiv.

+ + + +

Uredio: Petar Salečić

Više naših Tekstova

Naši tekstovi

Ova vremena antiKrista

Svijet na pragu novog tisućljeća, za koje se cijela Crkva priprema, nalikuje njivi spremnoj za žetvu. – Sv. papa Ivan Pavao II, Svjetski dan mladih,