Kyrios.hr

logo

Moć Svete Hostije (Euharistije)

Podijeli ovaj članak

Isusovac otac Deliro, ispričao je o sljedećem događaju: 1617.godine, vrag je zaposjeo ženu koja je živjela u jednom gradu u Francuskoj. Dekan grada, pobožni i učeni svećenik, služio se egzorcizmima Crkve, ali dugo nije imao uspjeha; vrag se rugao svim njegovim naporima. Jednog dana svećenik je otišao do opsjednute osobe odmah nakon svete Mise, kako bi započeo novi egzorcizam. Čim ga je ugledao, đavao mu izdaleka zavapi: “Danas si vrlo jak zbog Kruha koji si upravo jeo na oltaru!”

“Bez okolišanja ili izbjegavanja!” odgovori svećenik i nastavi: “„Ako je ovo što sam danas jeo u Svetoj Pričesti samo običan kruh, tada će moj glas biti bez moći i vlasti protiv tebe, ali ako je, kao što vjerujem cijelom dušom, to Tijelo našega Gospodina Isusa Krista, onda ti zapovjedam u Njegovo Ime da odmah napustiš ženu!”
Istog je trenutka vrag ispustio užasnut zastrašujući krik i ostavio ženu te se više nikad nije vratio.
+ + + + + + + + + + +

Ponovit ću po stoti put; Pričešćujte se bez straha, ne slušajte malovjerne filozofe bez obzira na titulu koju imaju, koji vam govore da se možete zaraziti preko svete Hostije. Vjerujte učenju Crkve o tome što je Euharistija i što su Crkveno priznati sveci i mistici govorili o istoj i o tome što im je Gospodin pokazao kad im je otvorio duhovne oči. Kao i brojna svjedočanstva ozdravljenja i oslobođenja poput ovoga. Optužit će vas za fanatizam i ne korištenje razuma no to je njihov strah i malovjernost koje pravdaju ograničenim (izdoktriniranim strahom) umom i jadnim ispraznim filozofijama. Euharistija snaži i ozdravlja i štiti od zla, a ne daje isto. To je Krv Duša Božanstvo i Tijelo Kristovo.


Zna se tko je onaj koji nas želi maknuti od svete Pričesti i bogoslužja. Pokažimo vjeru u Crkvene i Božje istine o Euharistiji i kao sirijski katolici (https://mladosunce.com/sirijski-katolici-odbijaju…/ ) hrabro se pričešćujmo što češće s vjerom i pouzdanjem tko je Onaj koga primamo, uzdajući se u Božju providnost i zaštitu.


Vjerujem da je sumnja u to da nas Euharistija može zaraziti- uvreda Bogu, i da tako nešto definitvno pokazuje manjak vjere u stvarnu prisutnost.
Zar nam i tradicija/povijest Crkve ne daje primjere blaženika koji su teško i smrtno bolesni živjeli samo od Euharistije, na čudenje “stručnjaka”? Krist nam je s razlogom ostavio sve ove i mnoge druge primjere.
Primajte je s najvećim poštovanjem jer je to sam Krist – Bog koji vas ljubi više od ičega i blagoslivlja i hrani u istoj a ne ugrožava život.

“Ta ima li koga među vama da bi svojemu sinu, ako ga zaište kruha, kamen dao? Ili ako ribu zaište, zar će mu zmiju dati?
Ako, dakle, vi, iako zli, znate dobrim darima darivati djecu svoju koliko li će više Otac vaš, koji je na nebesima, dobrima obdariti one koji ga zaištu!”

Uredio: Petar Salečić

Više naših Tekstova

Naši tekstovi

Ova vremena antiKrista

Svijet na pragu novog tisućljeća, za koje se cijela Crkva priprema, nalikuje njivi spremnoj za žetvu. – Sv. papa Ivan Pavao II, Svjetski dan mladih,