Kyrios.hr

logo

Velika Srijeda: ZADOVOLJŠTINA ZA JUDIN POLJUBAC

Podijeli ovaj članak


“U dobi od 7 godina 3. svibnja 1898. bl. Maria Pierina de Micheli primila je Isusa u svojoj prvoj Pričesti. Prisjećajući se tog dana sa svetom radošću mnogo godina kasnije 1943. napisala je: Vidjela sam malog (Dijete) Isusa u Hostiji. Raj na zemlji! Danas, samo vjerom, znam da me voli.

Tada je započeo život nebeskih milosti i vizija, zajedno s mnogim patnjama u jedinstvu s Isusom. Jednog dana dok je molila u crkvi Svetog Petra (u njenoj mjesnoj župi), Isus na raspelu je oživio i progovorio s njom. Jednom drugom prilikom u dobi od dvanaest godina, kada je ponovno bila u svojoj župnoj crkvi za vrijeme bogoslužja Velikog petka u 15 sati, čula je Glas koji prilično jasno govori:
Nitko mi ne daje poljubac ljubavi u Moje lice za iskupljenje (zadovoljštinu) Judinog poljupca.


U svojoj dječjoj jednostavnosti vjerovala je da svi čuju glas i s bolom je vidjela da se ljube samo rane, ali ne i lice. U svom srcu uzvikujući: Strpi se, dragi Isuse, dat ću ti poljubac ljubavi! kada je došao na nju red, s ljubavlju i pobožnošću utisnula je poljubac na Njegovo lice. Kasnije joj je kao novakinji bilo dopušteno noćno klanjanje i u noći između Velikog četvrtka i Velikog petka dok je molila pred Isusom na Raspelu, čula ga je kako govori: Poljubi me.


Sestra Maria Pierina odmah je poslušala i njezine su usne osjetile ne dodir s gipsanim likom nego kontakt sa živim tijelom Isusova Lica.”

Više naših Tekstova

Naši tekstovi

Ova vremena antiKrista

Svijet na pragu novog tisućljeća, za koje se cijela Crkva priprema, nalikuje njivi spremnoj za žetvu. – Sv. papa Ivan Pavao II, Svjetski dan mladih,