Kyrios.hr

logo

BISKUP ZABRANIO SVETU PRIČEST ZBOG PODRŽAVANJA ABORTUSA!

Podijeli ovaj članak

Nadbiskup Cordillone još jednom dokazao svoju katoličku ortodoksnost:

Nadbiskup Cordillone je donio odluku da poznatoj političarki Nancy Pelosi bude zabranjeno primanje Svete Pričesti dok god podržava abortuse.
U pismu 20. svibnja upućenom katoličkim laicima, Cordileone je objasnio da je izdao uputu u skladu s kanonom 915. zakonika kanonskog prava, koji kaže da “Oni… koji tvrdoglavo ustraju u očitom teškom grijehu ne smiju se primati na svetu Pričest.” Još je rekao u pismu: “Nakon brojnih pokušaja da razgovaram s njom kako bih joj pomogao razumjeti teško zlo koje čini, skandal koji izaziva i opasnost za vlastitu dušu koju riskira, utvrdio sam da je došao trenutak u kojem moram napraviti javnu izjavu da se ne smije primiti na svetu Pričest osim ako (i dok) javno ne odbaci svoju potporu ‘pravima’ na abortus te ispovjedi to i primi oprost za svoju suradnju u ovom zlu u sakramentu pokore”.
U zasebnom pismu svećenicima nadbiskupije San Francisca također objavljenom u petak, Cordileone je odgovorio na kritike da “iskorištava Euharistiju za osobne napade”. Cordilone je to odbacio rekavši da je njegova odluka “jednostavna primjena Crkvenog učenja” te “Cijelo vrijeme sam bio vrlo jasan, i riječima i djelima, da je moj motiv pastoralni, a ne politički”.
U istom pismu, nadbiskup je opisao svoje ponovljene pokušaje da se sastane s Pelosi – koja predstavlja San Francisco, 12. kalifornijski okrug, u Kongresu – budući da je u rujnu 2021. najavila da će nastojati kodificirati Roea. v. Wade u američko pravo. Rekao je da je pisao predsjednici u travnju ove godine, “detaljno izlažući ekstremnu poziciju u koju je došla po pitanju pobačaja i objašnjavajući skandal koji to izaziva kao i opasnost za njezinu vlastitu dušu”.
“Zamolio sam je da odbaci ovaj stav ili da se suzdrži od pozivanja na svoju katoličku vjeru u javnosti i od primanja Svete pričesti”, napisao je.
“Također sam je savjetovao da ću, ako to odbije, biti prisiljen javno objaviti da ne smije biti primljena na svetu Pričest.” Rekao je da nije dobio nikakav odgovor, ali je ponovno kontaktirao Pelosi mjesec dana kasnije kada je opisala sebe kao “pobožnu katolkinju” dok je objašnjavala zašto podržava pobačaj, nakon što je curio nacrt mišljenja u kojem se sugerira da bi Vrhovni sud mogao srušiti Roea v. Wade.
“Kao posljedicu svega ovoga i svega što je dovelo do toga”, rekao je Cordileone svećenicima, “moja je odlučna prosudba da je ovaj otpor pastoralnom savjetu trajao predugo, i tu se ne može više ništa učiniti u ovom trenutku da se govornici pomogne razumjeti ozbiljnost zla koje njezino zagovaranje pobačaja čini i skandala koji ona izaziva.

Bravo nadbiskupe, primjer za ostale Crkvene pastire 👏

Više naših Tekstova

Naši tekstovi

Ova vremena antiKrista

Svijet na pragu novog tisućljeća, za koje se cijela Crkva priprema, nalikuje njivi spremnoj za žetvu. – Sv. papa Ivan Pavao II, Svjetski dan mladih,