Kyrios.hr

logo

Duhovni mač Neba: Heroji krunice

23.23

Knjiga “Heroji krunice” oca Callowaya, prema riječima mnogih uvaženih klerika i laika je “remek-djelo” i neizmjerno blago za Crkvu i njene vjerne. Heroji krunice predstavljaju cjelovitu povijest ovog duhovnog oružja i najveće kršćanske pobožnosti; 26 njenih najvećih heroja, detaljne izvještaje o njenim pobjedama, 26 slika krunice u boji u umjetnosti, kao i odobrenja generalnog poglavara dominikanaca, 10 dominikanskih biskupa, i još 20 biskupa iz cijelog svijeta!
Teško će netko proći kroz ove stranice bez da se ne zaljubi u uzvišenu pobožnost krunice. Ovo iscrpno izlaganje sada konačno dostupno u Hrvatskoj, dar je za sve nas i generacije koje dolaze, knijga koju bi svaki vjernik trebao imati!

Teško ćemo naći sveobuhvatnije djelo tumačenja krunice od ovoga; lako ćemo čuti glas Duha Svetoga koji će nam po ovoj knjizi tako jasno i silno progovoriti i ponuditi nam da s krunicom izgradimo svoj život na stijeni, na Kristu. 

Najsrdačnije preporučam knjigu!

p. Marko Glogović

Heroji krunice su poput same krunice: jednostavni, ali duboki; oštri kao mač, ali nježni kao i naša duhovna majka. Ispunjeni su nadom podsjećajući nas da naša sigurnost leži u Gospinoj krunici. Dominikanci već dugo čekaju ovakvu knjigu!

Sestra Barbara Bagudić, OP
Sestre dominikanke Anđela čuvara

 

Kategorija:

Opis

S velikom sam radošću dočekao hrvatski prijevod knjige o krunici koji nam dolazi u najbolji mogući čas, kako bi natopio “zemlju suhu, žednu, bezvodnu” kako kaže Psalam, odnosno našu dušu u vremenima žeđi kakvu dosad Božje stvorenje nije vidjelo. 
Ovo je pravo remek-djelo poznatog američkog svećenika, redovnika koji svoj poziv duguje i iskustvu našeg Međugorja kako i svjedoči posvuda. Oblikovan u Gospinoj školi prihvatio se velikog truda i opsežnog posla napisavši sjajni kompendij više-manje svega što se treba, može pa i mora znati o Gospinoj najdražoj molitvi i njezinu najmoćnijem duhovnom oružju. Ovdje ćemo doznati i povijest i sadašnjost ove neizrecivo važne molitve, kao i budućnost koju s Blaženom Djevicom Bogorodicommožemo oblikovati pomoću zaziva ljubavi, štovanja i vapaja koji se nižu u ritmu zrnaca. Ovdje ćemo detaljno proučiti živote mnogih zaljubljenika u Majku Mariju i oruđe njezina posredovanja i zagovora, krunicu. No, više od svih informacija ova nas knjiga želi oduševiti za nebesko, vječno, istinsko, božansko! Čitajući njezine retke u srcu raste želja za jednim dubokim odnosom prema Isusu, Sinu Marijinu, za razgovorom kojem nas krunica podučava kako bismo (p)ostali Božji.

U svojem sam se svećeničkom životu i radu nebrojeno puta uvjerio u čudesnost ovog “Marijinog konopca milosti” i prepoznajem krunicu kao neobično važan nebeski dar preko kojeg nam dolazi toliko dobra za duh i dušu i tijelo, za međuljudske odnose, za obraćenje i posvećenje. Dopustimo da nas ovo djelo o svemu što krunica jest i znači uistinu dotakne kako bismo je molili s većim žarom i ustrajnošću. Ovaj lanac Bezgrešne veže demone a razmatranja otajstava krunice dopuštaju nam spoznati otajstva i našeg života. Zrnca su krunice poput vitamina koji stvaraju imunitet duhu zaglušenom riječima i duhom svijeta. Ova je knjiga najljepši poklon svima nama koji tražimo pomoć i utjehu u Srcu Marijinu i biti će najbolji poklon onima koje volimo.

Čitanje ove knjige donosi veće razumijevanje Božjeg plana s ovom molitvom i Božje intervencije u čovjeka i čovječanstvo pomoću desetica koje nas osnažuju na putu slušanja i življenja Deset njegovih zapovijedi. Teško ćemo naći sveobuhvatnije djelo tumačenja krunice od ovoga; lako ćemo čuti glas Duha Svetoga koji će nam po ovoj knjizi tako jasno i silno progovoriti i ponuditi nam da s krunicom izgradimo svoj život na stijeni, na Kristu. 

Najsrdačnije preporučam knjigu o krunici kao i općenito pobožnost našoj Gospi: ne postoji sigurniji put k Isusu. Blagoslov svakomu tko će uroniti u ljepotu i mudrost ovog prekrasnog djela, blagoslov svima koji će s krunicom u ruci i s njezinim otajstvima na usnama stati na stranu Pobjednika kojeg nam je rodila Djevica Marija. Samo hrabro!

Pater Marko K. Glogović
Utemeljitelj pavlinskog apostolata za život i udruge Betlehem

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Duhovni mač Neba: Heroji krunice”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)